Bedrijf starten

Waarom je als scholier of student het beste je bedrijf kunt starten in mei (+ stappenplan!)

Het is geen toeval dat ik op dit moment mijn bedrijf start. Qua tijd gaat dit me gewoon perfect uitkomen. Wil je een bedrijf beginnen als scholier, dan moet je altijd rekening houden met school. Je moet nu tijd hebben om op te starten, maar ook als je binnenkort je eerste klanten krijgt. Gelukkig weet ik inmiddels hoelang de beginfase duurt én wanneer je het drukker gaat krijgen. En die ervaring deel ik graag met je! Zo gaat het je zeker lukken om je bedrijf met je studie te combineren.

Foto door Brooke Lark via Unsplash

Als scholier je bedrijf (of blog) starten in mei: waarom?

Natuurlijk kun je altijd een bedrijf starten. Tenminste, het kán wel, maar in een later artikel zal ik je nog uitleggen waarom je dat bijvoorbeeld beter niet aan het einde van het jaar kunt doen. Anyways, vandaag zal ik je in 4 stappen overtuigen dat mei de beste maand is om als student een bedrijf te beginnen.

Je kunt het woord ‘bedrijf’ overal vervangen door ‘blog’ 🙂

1. Dit is hét moment waarop je de meeste tijd hebt om te starten

Je zult hoe dan ook op meerdere momenten veel tijd kwijt zijn aan bedrijf. Eén van die momenten is tijdens het opstarten, maar dan kun je al je to-do’s nog op je eigen tempo uitvoeren. Daarom lijkt de startdatum niet zo belangrijk, maar dat is het wel. In ongeveer 3 maanden na de startdatum krijg je opeens je eerste klanten. En die eerste klanten kosten je vaak de meeste tijd. Je moet dus nu én over 3 maanden tijd hebben. En dat heb je als je in mei start.

Zit je in je examenjaar? Dan zou ik na je examens meteen beginnen met je bedrijf. Als scholier – en bijna student – heb je dan genoeg tijd om op te starten en alles binnen een paar maanden voor elkaar te krijgen.

2. Je kunt jezelf ‘inwerken’ in de zomervakantie

In mei en juni heb je alles opgestart en nu krijg je misschien al wel een paar klanten. In juli begint de vakantie en kun je volop aan de gang met je eigen bedrijf. En dat is eigenlijk best leuk vakantiewerk 😉 In deze tijd kun je jezelf inwerken. Dat werkt eigenlijk net zoals dat bij een normaal baantje gebeurt. Je neemt de eerste opdrachten aan en doet ervaring op, zodat je steeds sneller kunt gaan werken. Is de vakantie voorbij, dan kost je onderneming je minder tijd: je weet nu hoe alles werkt en hebt tijd over voor school.

3. Nét voor het nieuwe schooljaar heb je je eerste klanten gehad

Het opstarten kost veel tijd, maar weet je wat óók veel tijd gaat kosten? Je eerste klanten. En als je het goed aanpakt: véél eerste klanten. Het is handig als je dan genoeg tijd hebt. Deze eerste klanten gaan je namelijk veel tijd kosten. Achteraf zal je zien dat het maar goed is dat je nét voordat school begint deze eerste klanten hebt kunnen helpen. Als dit in een drukke periode gebeurt, dan zou je weleens een slechte eerste indruk kunnen maken bij je klanten.

4. Je kunt lekker buiten werken op je laptop

Ook niet onbelangrijk: in mei – en de maanden daarna – kun je buiten werken aan je online bedrijf. Je zult in het begin hoe dan ook veel tijd doorbrengen achter je laptop, dus beter doe je dat op een leuke manier 😉 Zelf heb ik alleen een normale computer (ja, echt jammer, I know), maar als ik pauze neem dan ga ik het liefst toch even naar buiten.

Stappenplan: bedrijf starten in mei (als scholier of student)

 1. Je hebt mei om op te starten: je gooit je website online en schrijft de content of productpagina’s.
 2. In juni ga je klanten binnenhalen en focus je je op de groei van je online bedrijf. Als je nu je laatste toetsweek hebt op school, leg je bedrijf dan even stil (nu kan het nog!) of maak een goede planning.
 3. Daarna, eind juli, krijg je het drukker: de klanten vinden jóu (via je website!) in plaats van andersom.
 4. En dat bespaart ook weer tijd. Die tijd kun je gebruiken om jezelf in te werken, zodat alles goed loopt wanneer je in augustus of september weer begint met school.

Dit is de planning voor als je dit jaar nog geen examen doet. Anders raad ik je aan om eind mei pas starten met je bedrijf. Als scholier een eigen bedrijf beginnen is leuk, maar let erop dat je je ook blijft focussen op school.

Starten in april is misschien wel nóg beter

Heb je geen examens? Dan zitten die je niet in de weg en kun je beter een maandje eerder beginnen. Dat heb ik ook gedaan. Hoewel deze blog pas in mei online is gegaan, ben ik in april al bezig geweest met de voorbereidingen. Daarnaast zijn de 3 maanden eerder voorbij als je eerder begint, wat betekent dat je ook sneller (meer) geld kunt gaan verdienen.

Maar het perfecte moment is eigenlijk nu

Je kunt niet blijven afwachten tot het perfecte moment. Dat april nu voorbij is, betekent niet dat het slim is om een jaar te wachten. En als je dit artikel niet in mei leest, kun je nog steeds je bedrijf starten naast je studie. Sterker nog: hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is om succesvol te worden. Dan ben je de concurrentie namelijk voor. En denk je dat je – door het moment waarop je start – weinig tijd gaat krijgen? Begin dan langzaam en steek meer tijd in je onderneming wanneer je wél tijd hebt.

Oh jongens, ik heb jullie nog zoveel meer te vertellen over ondernemen. Binnenkort schrijf ik artikelen over ideeën voor bedrijven vanuit huis, hoe je nou eigenlijk die klanten krijgt binnen 3 maanden (en wáárom die 3 maanden dan?) en hoeveel je belastingvrij kunt bijverdienen.

Wil je binnenkort de allereerste nieuwsbrief van Hey Girlboss ontvangen?

 

Wil je dit artikel pinnen op pinterest? Pin dan onderstaande afbeelding!

 

bedrijf starten student

«

»

9 COMMENTS

 • oprol evorter

  You must participate in a contest for the most effective blogs on the web. I’ll suggest this web site!

 • Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the
  post. I’ll certainly return.

 • mobile legends mod

  Hello there, You’ve done an incredible job. I will
  definitely digg it and personally recommend to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this website.

 • What’s up colleagues, its impressive piece of writing about cultureand entirely defined, keep it up all the time.

 • xvideos

  heygirlboss.com is awesome. Don’t hesitate to check some hot xxx vids i attached

 • mobile legends hack

  Aw, this was a very good post. Finding the time and actual effort to produce
  a great article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t seem to get anything
  done.

 • t shirt japanese

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability
  and visual appeal. I must say that you’ve done a awesome job with this.
  In addition, the blog loads very fast for me on Opera. Outstanding Blog!

 • Great article! That is the type of info that are meant to be shared around the web.
  Disgrace on the search engines for no longer positioning this put up higher!
  Come on over and seek advice from my website . Thank you =)

 • Clickfunnels

  hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up anything new
  from right here. I did however expertise a few technical points using
  this website, as I experienced to reload
  the site many times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am
  complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.
  Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out
  for much more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *